Suka kunyah ais...

Ada x mommies yg suka kunyah ais time prgnt...Sy prgnt kali ni suka betul nak kunyah ais ni..mcm mkn keropok pulak bila tgh tengok tv....

Suka kunyah ais...
12 Balas

kalau blh elakkan kunyah ais blh mnyebabkan saraf gg jd sensetif n gg jd rosak dn x bertahan lame..

2y ago

x kunyah ais pun gigi sy dr dulu mmg dh bnyk rosak...Faktor keturunan kot..Dh gosok gigi tetap rosak...Zaman kanak2 riang bnyk sngt mkn manis...Time prgnt baby boy dulu lg teruk...sakit sakit sampai kne cabut...sbb baby tarik kalsium bnyk....sy pulak jenis mmg x pandai minum susu...misi cuma bg pil kalsium.Sblm ni sy mmg jenis x suka kunyah ais sbb nyilu dan mmg x minat..tengok je org kunyah ais...Tp skrg mcm xda rs apa2..nyilu pun x...tp sy x hr2 kunyah..ada ms2 tertentu je sbb tekak loya kdg2 sbb ais xde perisa...😆