Zat besi cukup tapi hb low

Ada x macam sy?zat besi ckup tp hb susah naik balik,drob masa 4bulan..dari 12 drop ke 10,lpas tu angka hb tu bermain 9-10 , skg dah 7 bulan..esok checkup harap2 hb ada perubahan positive..

3 Balas

Mummy try makan guava and minum peel fresh jambu batu merah juga. Sy time 27w hb drop dari 10.7 sampai 9 😅 dah kene bebel dengan misi kk then pulun naik kan balik. Hari2 makan guava. Minum air guava juga pastu sy ambil ekstrak delima 2 sudu setiap pagi. Alhamdulillah seminggu naik 11 🥰

2y ago

Ohh mummy ada thalesimia ke? Memang risk lah. Plus susah nak naik hb tu. Takpe mummy try je and keep on praying. Take care. May everything went smooth for mummy and baby 🤍