stress pula bila luka tbuka

lepas membuang tadi , cek luka tbuka aduhh pening , stress . elok " sblan luka dh nk elok lagi nk tbuka . (normal)

7 Balas

Luka dah kering ke atau still belum? kena cek dekat kk. Nanti dorang amik darah risau ada infection. Biasanya kalau tak ada infection & luka dah kering, kalau gap sikit je luar tapi dalam dah cantum, dr tak jahit balik. Nanti dia cantum sendiri cuma amik masa. Ada jugak dr yang provide ubat sapu. Depends la. Tapi boleh cek dr tengok banyak tak terbuka risau mommy sakit

2y ago

separuh dah cantum cuma ada yg jadi gap dsbbkan meneran..

sis g farmasi..ckp kat org farmasi tu nak ubat utk luka bersalin nnti dia bg..hri tu pn sy mcm tu jgak. msa brsalin bln 1 ari tu. misi mai cek tgk ade longkang hari ke 6 ke 7 mcm tu..trus misi sruh husb tgk n blikan ubat luka bersalin dkt farmasi. alhamdulillah pakai smnggu mcm tu luka dah cntum elok. 😊

2y ago

in Shaa Allah 🤲🏻

klau gap kcik je boleh ttup sndiri pkai gel cantum luka tp sy x thu la namanye apa.klau besar gapnye mmng kena jhit balik.sis boleh jumpa Dr atau nurse kk dulu sruh mereka check boleh cantum sndiri atau kena jahit balik.

2y ago

dye kecik je x besar.. sparuh jahitan dah cantum ..

bersalin normal ke czer? bnyk x terbuka tu klau bnyk kena inform kk lh takut kena jangkitan kuman

jika terbuka gi semula hosp check fr precaution

dah berapa hari pantang

normal ke czer?