mengelupas

Ada x ibu2 yg sama maslah sy?kulit muka jd kering dan mengelupas..20w...cmna ya nk atasinya?

mengelupas
68 Balas

Cuci dgn air suam,, guna towel bersih, tp jgn gosok kuat2... Supaya kulit mngelupas tertnggl, dn pkai pelembab or aloe vera...

Mnum air ksong byk...then sy slalu nk tdo tu ltak myk johnson baby..tp ikut kulit jgk, kdg2 pnas..tp sy Alhamdulillah olay🌼

Sama lah kite sis,mngelupas teruk kt dahi,tepi hidung bibir.. kerig kulit.. dh scan mugkin pmbawakan bb boy 🤭

Sy pun penah kena masa pregnant 6bulan. Sy letak vaseline kat tempat yg mengelupas tu. Alhamdulillah hilang.

Sy pakai bio essence rose gold.. Syukur ok dah.. Tp kena rajin la.. Cuci je muka, keringkan terus pakai..

Sy baru lpas alami tp sy baru first trimester ... Just cari skincre utk dry skin and more hydrate ..

sama .pembawakan kut. sbb sblom ni cntik je skin. terpksa guna cleaser untuk bg mnglupas tu hilang.

muka sye plk x kering tpi jeragat plk yg kerap naik..kdang2 tuh smpai parut pown susah nk hilang..

sy awal prgnt pon kulit kering..mgelupas..sy cuci muke cm biasa je..lelama nt hilang sdri..

sama sis. menggelupas teruk dekat hidung & pipi. saya guna moisturiser je. baru legaa.