mengelupas

Ada x ibu2 yg sama maslah sy?kulit muka jd kering dan mengelupas..20w...cmna ya nk atasinya?

mengelupas
68 Balas

Sama mcam saya. Kaki tangan semua kering. Muka sampai naik jerawat2. Saya pkai facial wash dan moisturizer brand suubalm.beli di pharmacy, selamat utk ibu2 mengandung pakai.

sama mcm sy..kulit kering mengelupas muka bibir, jerawat, pastu whitehead byk plak tu smpy blh nmpk jelas...sy biar je...klu skit hati tgk, sy skrub je muka..krg la skit

saya pula naik jerawat teruk. sedih juga. tp takpelah demi anak saya sanggup. suami pun cakap takpe saya tak geli pun nk cium awak. alhamdulillah suami pun memahami..

Sy pun camtu sis. Tapi area dagu, tepi hidung & smile line. Cuci muka skali sehari je. Letak pelembab muka setiap kali cuci muka & kurangkan pakai makeup.

Sama..saya start ww10 kulit 1 badan kering.. pakai losyen n moisturizer pastu sabun mandi pun tukar yg susu kambing punya alhamdulilah ada improvement..

Sama la.. Saya baru msuk 8 week. Sma menggelupas jgk. Sy guna krim herba kawan sy ad jual. Mmg berkesan hilangkan. Sbb produk tu berasaskan herba2.

Kurangkan cuci muka. Kalo cuci pon 2x je pg n malam dah cukup. Wajib pakai moisturizer. Kalo xde guna minyak vco pon boleh. Bg moist kn blk kulit

Saya guna bio oil je sis alhamdulillah skin makin okay dah tak kering blh apply dkt perut jugak utk elak stretch mark 😇

sma la sis.. bru 12weeks... lpas mndi msti spu dgn make up remover nk bg hilang sblum kluar umah... kdg2 malu pn ad sbb dia putih2 gtu.. 😢

Saya ada juga. Just pakai aloe vera gel faceshop. Dua hari pakai dah hilang. So sekarang ni setiap pagi saya akan pakai gel tu.