Anemia in pregnancy

Ada x ibu2 yg menghidap anemia sewaktu mengandung? Sy mengandung anak pertama.

7 Balas

sy .. paling rendah 9 . paling tinggi dpt pun 11.9😂 itupun dh mkn mcm bela saka smpai gemuk sy . sbb nk jaga hb punye psl

Ada. Anak pertama juga. 11.7x ~ 11.4x ~ 11.1x Tak pernah tahu hb saya akan menurun dgn meningkatnya usia kandungan.

saya anak first 5 minggu , firstime buka buku dapat tahu anemia darah 7.3 je trus masuk wad 3 hari tambah darah .

sy ada . hb 10 lepastu pantang minuman bercoklat dengan makanan bercoklat . terus naik hb jadi 12

saya ada anemia. 8.0hb. admit hospital 3 hari. sebab selalu rasa nak pengsan and terhuyung hayang.

3y ago

Saya sis. Dari first pregnancy sampai lah masuk yg 2nd pregnancy ni. Maybe sebab masa x pregnant pun saya mmg ada masalah hb low sikit. So kalau pregnant mmg bertambah jatuh la hh. Huhu

saya pun ada craving ais selalu

Sy mild anemia..hb low