Anemia bagi yang mengandung

Hi saya tanya, kalau ada yang menghidap anemia & skg tengah pregnant 4w & makan sangobion untuk tingkatkan hb. Perlu ke ambil asid folic? Sebab dalam sangobion ada asid folic cuma 1mg sahaja. Atau stop sangobion & makan asid folic? Boleh jelaskan?

1 Balas

Sis cuba refer doktor. Saya masa 4mgu xamik lg sangobion. Mkn acid folic je... 10mgu ke atas saya start amik new obimin + sangobion (seb hb low). Alhamdulillah serasi drp kene telan zincofer.

3y ago

Ok sis. Terima kasih ye. Nanti saya refer doktor. Tp mmg makan sangobion dr zaman belajar sbb ada anemia dr kecil lagi. Skg dah pregnant 4w.