tips hilangkn pedih ulu hati

Ada x cara2 nk hilngkn ulu hti ni..pedihnya huuuhu smpai x leh tido..skit kt bwah payudara n atas prut..

12 Balas

1. Jge mkn.. which is susah bg sy 😵 2. Setiap kli gastric naik, minum susu.. sbb susu neutral, dia bleh legakan acid dlm perut 3. Klau susu xjln, mkn gaviscon.. mmg tdo lena 😁

Mkn gaviscon , dgn amalkan 3 biji kurma seblm tdo , kurma meneutralkan asid dlm perut

Jangan makan pedas dan jangan makan makanan dan minuman yg berawet..

Trima kasih sume..insyallah sye minum susu suam2 n mkn roti.

Makan. Bukan makan nasi tp mkn roti2 dan minum ssu.

Jgn mkn lmbt . Minom air panas . 🥛☕🍵

saya minum susu sis. mmg Alhamdullilah lega.

Gaviscon..sblm tido sy telan sesudu..ok

Minum horlick awal pagi.. Insyaallah

Minum milo panas ..air suam pns..