Bp high 36weeks

Ada tk sesiapa dsni pernah ad darah tnggi smsa hamil?? Skg sy dh 36 weeks tp bp msi high kena rest² bru turun sikit , bole ka branak normal or czer??

6 Balas

saya .. bp high masa ngam 36 wks + urine protein 3+ .. pagi dtg kk checkup ..doc terus panggil ambulan , malam czer ..mungkin ikut org kut ..macam sy smpi hosp amek darah result semua drop ..risiko pada bby ..husb pulak tgh kerje ..tunggu husb balik , sign consent ..malam terus masuk dewan bedah ..now berpantang hari ke 30 ..

1mo ago

sy BP ja prob , urine protein smua okay Alhamdulilah tp 26 ni dh kena serah diri kt hspital likas , doc ckp ak bole brslin normal tp kena bg ubat utk turun BP , hrp² la dpt brslin normal , tkut nk czerr 😩

saya kena makan ubat methyldopa, kalau termiss nti bp mula naik.. so far jarang skip so alhamdulillah bacaan normal.. aritu doc ada bgtau boleh bersalin normal tp baby pulak melintang x masuk² jalan dah 35w.. tggu 1/4 tgk kedudukan baby, possibility utk czer pulak..

1mo ago

Aamiin makasi sis doa nya🥰

BP tinggi semasa hamil ni, kategori berisiko hamil. Nanti doktor akan beri arahan yg sesuai untuk puan mana satu prosedur selamat untuk puan dan kandungan. Semua tu akan di nilaikan oleh doktor yg menerima puan sbg pesakit.

kene byk rest sis ..sy pon mggu lps g checkup bp tggi ..terus takut nk buat keje penat2 ..byk bring rehat jee ..ni pon msih kne prgi klinik 2kli smggu check bp

1mo ago

tggi jugak 155 tu ..semoga yg baik2 saje ❤️..hritu doktor pesan ngn sy mnum air msak byk2 ..kalau boleh 2 liter ..lagipon cuaca tgh panas ni🥹

Kak ipar sy high bp jgk masa pregnant. Dia bersalin normal cuma kene induce 38w

1mo ago

Semoga dipermudahkan ya sis😘

Saya BP normal tapi heart rate tinggi.