spotting

Ada tk prgnancy mom yang turun darah berhari2 ..tp cuma setompok je dlm 1hri..tp semln tkde ..hrini ttbe kluar lg ..tp perut tak sakit . Contoh mcm sy .. 30/10 - spotting 1x 31/ 10 - spotting 1x 01/11 - no spotting 02 /11 - spotting 1x Pergi klinik tetap nk tunggu 2mggu lg ?

3 Balas

Saya sekarang week 13 baru stop spotting coklat2.. masa selepas buka buku pink masa week 6 dah jumpa doktor semua setiap hari sampai 3 minggu keluar spotting.. tapi Tak sakit cramp Pon.. mungkin banyak jalan and bekerja.. tapi alhamdulillah masa jumpa doktor 21/1 scan appointment baby okay..kene banyak rehat and kurangkan berdiri semua.. takot klau Rahim Tak kuat boleh lagi teruk..

Sy dr 5w smpi 12w keep on spotting. Tp alhamdulillah skrg dh 9bln. Sis kena cek doktor tu. Mcm sy sepanjang spotting tu, 2kali ke hospital dan 1kali consult klinik swasta.

Kena pergi segera sebab risaukan baby dalam kandungan tu, jangan tunggu appointment. Cakap kat nurse tu bagitahu, bahaya sis kalau darah keluar aja

5y ago

Saya dah refer kk ..kk suruh tggu 2mggu ,sy gi swasta,swasta buat surat g hsptl ..sy g hspital ,pakar bagi appoiment 2mggu lg ..18hb ni appoiment .tp dalam 3hr ni ada lg keluar darah setompok ..saya g lg klinik ..pun suruh tunggu .😣