baby

Ada tk mumy2 yg kena cucuk sbb hb rendah bila dah msk 7bulan

1 Balas

Saya pregnant anak pertama hb selalu rendah. Doc ambil sample darah hantar ke hosp besar sbb suspect saya ada thallasemia. Tapi saya tak ada pun penyakit tu.

5y ago

Tgk apa yg sis makan dan minum. Saya dulu suka minum nescafe susu dan milo. Minuman ni sebenarnya buat hb turun. Lepas tu sis ada tak minum pil hematinik dari klinik. Saya dulu selang sehari minum sebab muntah dan pening kepala. Lepas tu nurse gantikan dgn obimin. Saya minum setiap hari obimin dan makan makanan tambah darah mcm bayam merah,ikan bilis tanpa kepala,pucuk paku dsb. Alhamdulillah hb naik cantik.