Makanan penambah hb

Hello semua, esk sy dah masuk 29minggu dn 8hb ni nak kena jumpa pakar. Mmng sblm ni sy mkn ubat maltofer 3 biji dgn iron tpi asyil tk naik . Zincofer, iberet dah try mkn tpi mmng tk ngam boleh kena pening seharian sampai susah nafas. Boleh tk ibu ibu suggestkn sy makanan sayuran selain kangkung, bayam, atau hati ayam, kerang, .. klau boleh buah sbb sy dah try msk smua mskkn lauk cra cra yg dajar oleh nurse untuk msk sayur tpi hb tetap low. Skrng hb 9.1 .. sy buntu dn perluk bantuan serta sokongan emosi ….#bantusharing

9 Balas

mkn buah jambu,pisang,kurma dn buah naga merah minum susu fernleaf powder yg full cream sbb dia ada vit b12 bmksud membntu menghasilkan sel drah merah boleh jg minum nestum oat pun in shaa allah membantu smua ni sy buat alhamdulillah hb sy sntiasa cantik hrap dpt membantu kmu

11mo ago

ur wcome 😊

saya ikhtiar dgn jambu batu & susu kambing jenama higoat. sbb before this, hb sy pun asyik turun², skrang alhamdulillah. cara makan ubat, jarakkan waktu 2 jam selepas makan. sebaikkan elakkan ambil kaffien, teh kopi, soya. itu apa yg nurse nasihatkan lah.

11mo ago

Susu kambing higoat tu ok juga ke ? Sbb sy minum tu juga ada naik sikit je .. memula 10.3 naik ke 10.6 tp Tula saya gdm jadi risau jg minum mcm2

Buah jambu batu, mkn mangga ,makan ubat zink cofer dgn air ribena selain tu saya ada baca minum susu HL saya pn cube mnjadi dr 10.3 jadi 11 hb tu cara saya naikkan hb mntk2 maintain la

sy hrtu Hb 9.1 pstu try mkn jambu batu, ati ayam, kankung, air barli , buah naga, salad buat ulam pastu mkn ubat zincofer dgn air sunquick+lemon alhamdulillah naik 11 dari 9.1

Awak try minum pati delima gulsan sya minum tu bru naik hb slalu bawa 10 je smjak amal pati delima tu 2kali shari alhmdulillah dh naik dh skrg

11mo ago

skli makan tu 1 sudu ke sis?

bini saya consume mamariam terus naik 12.6 hb dari 10. alhamdulillah stakat ni ikhtiar minum mamariam dgn susu kambing maintain je hb

Malam esok appointment mkn buah belimbing . Yg besar tu . Kalau mydin dia paggil buah star fruit 😂 mcm bintang tu

daging dah cube blm..sy mkn daging..Dari 12.3 naik 13

11mo ago

Kalau mcm saya tak boleh makan daging merah sebab saya PE darah tinggi bila mkn pening ..

try ambil spirulina