HB LOW DARI FIRST TRIMESTER

Ada ke mommy² kat sini yg kene cucuk tambah darah tuu sbb hb tk naik². #ingintahu

2 Balas

consisten makan iron tablet tu dengan oren juice jangan air susu atau milo.buat sup bayam letak air,bawang,garam sikit rebus dlm 5min and ratah2 jer makan nasi wajid lebihkan protein insyaalah laju naik tu nanti

Saya. 7kali cucuk. Yg penting lps cucuk kena continue mkn ubt & jaga mkn. Boleh naik hb tu.

2y ago

Sakit biasa2 je..sbb cucuk kt punggung. Tmpt cucuk jd gelap saja..tu kesan ubat, ambil masa nk hilang.