Maltofer

Ada tk mommy yg mkn maltofer skrg ni? Hb naik tk klu mkn tu?

23 Balas

Hb sy slalu drop..sy tanya doktor blh tak klau sy mkn maltofer plus iberet...doktor kata blh tpi..jarakkan pengambilan..tanya dkt pakar pmkanan dia pon kata blh...apa² pon tanya dulu kat doktor anda...

saya mmg tak boleh telan ubat dri KK masa hb rendah jadi doc suggest makan maltofer. terus pi beli kat farmasi, Alhamdullillah sedap hb pun naik okay ja. rasa coklat hehehe

Saya masa pregnat anak 1st dulu iberet dengan zincofer xserasi dgn saya.. Jadi dktr suggest makan maltofer.. Beli dkt farmasi.. Alhamdulillah hb naik.. Sedap rasa coklat

Klu yg maltofer tablet mmg sy tgh amalkn skrg.. dsbbkn hb sy low, doc suruh amik 3 bji skali mkn.. sy kunyah camtu je sbb sedap..haha and hb now dah okay

Sya consume maltofer yang jenis syrup bfore ni. Hb naik tapi tak lah byk sgt. Last sekali sy consume MKDI sis. Terus mencanak naik, alhamdulillah

Maltofer okay. Sy pun makan maltofer je and hb naik dengan steady. yang penting cara makan kena betul.. kalau tak takde point makan maltofer ni

3y ago

mcmna cr awk mkn maltofer ni?. sy bru start nk mkn

Maltofer okay. Sy pun makan maltofer je untuk naikkan hb.. Takde makan vit lain pun. so far kalau bacaan masa check up maintain je naik

sya mkn maltfore tak naik2 pun hb... then tukar yang lain pulak.. lepas mkn iberet naik 14 terus..😅 tapi ikut kesesuian badan jugak

Saya dr suruh makan 3 bijik da. Still sama je. Turun jee 😔😔. Dah check semua. Takde talesmia pun. Just masalah anemia je.

Sya mkn maltofer. Setakat ni takde alah atau tak serasi dengan badan...ok je..hb pun naik dan maintain je kalau pergi check up