Maltofer (Hb)

Salam , hi. Ada ke ibu² disini mkn maltofer hb boleh naik ? Hb sy turun sikit² smkin bertambah weeks. Cara mkn mcm mne ya? #hbdrop #maltofer

8 Balas

Sy makan jgk maltofer. Alhamdulillah hb naik. Emmm mcm yg Sy kena makan tu 2kali sehari, (8am&8pm). Better elakkan susu ke pil kalsium sejam dua lepas makan maltofer tu utk dpt fully benefit. Sy amal mcm tu je.

2y ago

Ouh maltofer kena makan 2 biji sehari ke? Sy makan sehari sebiji je sbb beli jenis papan takda tulis kena amek brp biji.. Aduhhh 🤦🏻‍♀️

hb sy xnaik bila tukar maltofer.. jd sy tukar iberet. alhamdulillah. 1jam sebelum check up, makan sebijik kurma.. kerang sesudu. alhamdulillah.. naik hb walaupun xtinggi. 11.4@12

sib baik ada org tnya soaln ni..sya pn confuse nk mkn cmne..sbb dia manis n rasa coklat.kna kunyah ke..sya telan je ngn air..tp bila hisap cam gula2

iberet pling best , hb sy xprnh drop . nurse smpai tanya sy mkn supplement ap . hb mmg 14 / 15 dri awl pregnt smpai la nk branak .

saya sejak makn maltofer hb macam makin turun pulak 😭😭😭😭 Tak tahu la saya silap cara makan ke apa 😭

Saya pun hb drop doc bagi maltofer jugak. Saya selalu hisap je. Risau nak next checkup sebab takut hb turun lagi

Maltofer boleh makan bersama makanan. Kunyah skali

mkn kurma setiap pgi lpstu amlkn susu yg sesuai