Scan baby 8 weeks

Ada tips tak sebelum nak pergi scan😅 esok nak masuk 8weeks dah baru nak pergi scan nervous lah😭

7 Balas

sy mase mula2 dpt twu preggy mse buat buku pink trus kne scan..mse tu 6 week 6 day..tp lewat period nk dkt 2 bulan..size janin bru sebulan lebih jdi dktr ikot size janin due sy lewat sebulan..xsme dgn period sbb jnis period xteratur..law ikot kn sy bsalin 7/5/22,,tp bile scan dktr bg tarikh ikot jnin 7/6/22..

Minum air banyak, bagi pundi kencing penuh, Saya first scan silap pergi kencing dulu, jenuh tekan cari masa scan. Second scan mmg penuhkan smooth jee dia scan, tapi tu la scan kantung je ada smapai week 12., Tak ada rezeki sya lagi.😥

2y ago

sis tumpang tanya after dktr scan 12weeks tpi still kantung jak , apa suggest doktor sama sis yaa?

scan paling best sebab rasa mcm excited sgt nak jumpa dakkecik. doakan tak ada apa apa, bayi sihat, penuhkan pundi, minum air sejuk. goodluck sis!

Depends. Ada org kata kena penuhkan pundi. But sy pergi ke pakar, pakar suruh kosongkan pundi. Depends la dgn doc / scanner canggih tak canggih

2y ago

Taklah. Pakar tu nak scan atas je. Pakar lebih tahu, so follow je.

minum air bnyk n thn kncing smpai wktu scan,,sy scan hri tu 8week 1day bila doc ukur kntung bru 7week 3day lari 5day doc ckp normal

Tahan kencing smpai waktu scan, mudah nk nampak bila pundi kencing keatas.

minum air bnyk2 sejam sblm scan