Zincofer muntah

Ada tips tak makan zincofer tak muntah? 1st time makan hari ni, tak sampai stgh jam muntah mcm air terjun 😭

5 Balas

Hai.. Sy dah masuk 2hari makan Zincofer.. Alhamdulillah serasi.. Lega sangat.. Nurse KK sy ajar minum waktu malam sebelom tido, make sure 2jam selepas makan malam, tp mkn mlm tu jgn lewat sgt.. Bancuh air suam limau kasturi(perah dlm 2-3biji).. Air sunquick pon boleh.. tapi jgn letak gula yer.. Sy niat mkn ubat nie utk kesihatan baby & ibu.. Insya’Allah Ibu boleh cuba yer.. Semoga ibu2 semua kuat.. 💕

2y ago

Alhamdulillah tq awak tips ni, smlm sy try, minum dgn sunquick pastu terus tido.. mmg cepat2 tido takut muntah.. so far okay 😊😊 tq

Saya pun sama.saya cuba tahan makan 3 hari.lepas tue saya beli ubat iberet je kt farmasi luar sebab kakak ipar suggest makan tue.yang tue saya xmuntah,xpening

2y ago

sy cuba tips makan zincofer dgn air sunquick pastu terus tido, so far okay.. Alhamdulillah.. klo tak mmg kena tukar la ubat yg lain, anak sblm ni makan obimin okay je (kkia tmpat lama) .. tapi kkia kat sini dia bekalkan zincofer 😁

Saya telan zincofer sambil minum air sunquick kosong tanpa gula, lepas tu terus tidur, barulah tak muntah

2y ago

Tq tau, sy follow tips ni.. Alhamdullillah so far okay.. 😊😊

sy xboleh telan jugak...bgitahu nurse, then jumpa dr utk tukar ke iberet.. Alhamdulillah xmntah dh mkn iberet

2y ago

sy cuba tips makan zincofer dgn air sunquick, pastu terus tido. so far okay 😁 Alhamdulillah.. klo pas ni, muntah jgk, mmg kena tukar la ubat lain..

mkn btol2 sblm nk tdo.. lps mkn trus 😴 kalo x nnt mual2..

2y ago

tu la baru cuba smlm makan terus tido, mmg tak muntah 😁😁 tq komen bg tips 🥰