Siapa ada pengalaman bengkak gusi mse pregnant? Saya bengkak gus , xleh tersenggol sket nty berdarah

Ada tips @ ubat tak?

7 Balas

Sama, sejak prgnant, snsetif btul kalau bab gusi, kdg mulut rasa darah je, Kalau berus gigi pun sama kena slow2, n berus kena beli yg soft, kalau brus medium pun tak boleh. Saya kalau rasa tak selesa kumur air garam, dlu sblum prgnant suka listerin tu, tapi sjk prgnant hsbnd tak bgi n dia bnyak titik beratkan pngunaan produk2 ni. hee

sbb kalsium kurang tu. bila baby makin membesar, mmg dia akan serap kalsium ibu. mommy boleh minum susu low fat/fresh milk ataupun makan pil kalsium. Alhamdulillah sy makan pil kalsium kurang dah gusi berdarah bila gosok gigi.

kurang kalsium kena makan kalsium dan vitamin c...kmudian g klnik gg kalau masih bengkak..mg cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya .aamiin

kurang calcium vitamin c..kena amalkn susu dan sumber vitamin c mcm oren

kmur dgn air garam sis... jgn kumur dgn mouthwash yg ada alkohol..

sy plk gusi senang berdarah dan sakit rahang bila makan

kumur dengan air suam campur garam ..