Hai mmy normal x berat bby 2.7kg msa 34 weeks

10 Balas

sy 34 week 2.6kg, 36 week baby dah 2.9kg.. ni anggaran je ada +-, tp mmg harap bersalin awal dalam 37 minggu, tengah menghitung hari je ni, agak² kalau ikut due bape kilo? serammm woo.. last trim mmg baby cepat membesar, lg² kalau ada gdm.. mlm sy dah x makn nasi, kdg ratah lauk dgn sayur je, x pun makan biskut, perut mmg lapar tp makan sikit je da kenyang mungkin ruang da padat 😅.. tp kalau rasa dah nak dekat² besalin jgn diet sgt nt x ada tenaga nak meneran,

ya,depends dgn mommy dia,mcm saya 34/52 bayi saya da mencapai 2.6 kg..specialist ckp normal for me yang bdn tgg n besar..tiada gdm n hpt..enjoy ur pregnancy journey n amalkan mknn sihat n selalu aktif

7mo ago

jaga pemakanan yer sis..fetal kick chart jgn lupa❤️

Saya check up o&g minggu lepas, bby 34w dh 2.8kg.. Risau jgk, tp doc kata normal je, growth chart pon ok.. Lgpon doc kata scan ade ralat +-500g, lega skit.. So jgn bimbang,yg penting bby sihat 💕

7mo ago

Betul.. Sama jugak, sy lg 2 minggu check up..minta2 berat bby xnaik mendadak

Ikut kata doktor. Kalau doktor kata normal, jadi ni berat baby yang normal untuk awak😊 No worries sebab setiap ibu mengandung tak sama tau. Just enjoy your pregnancy journey 🌹

7mo ago

saya 36w baru 2.7 kg normal jgk

Eh kita sama la 34 weeks 2.7kg. Skrg sy 35 weeks tiber dah naik 3.3kg pulak dia. Dalam masa seminggu je 🥲 next week sy kena repeat scan, kalau dia naik berat lg doc kata kena warded 😂

7mo ago

saya baru2 ni scan 36weeks baby dah 3kg. doc ckp baby besar. padahal dah kawal makan hehe tapi bagi saya takpe lah mana2 yg terbaik utk ibu dan anak. ikut apa yg doc nasihat.

sy pon 2.7kg dah baby.. 35 wks.. sy ade gdm.. rsau jugak.. next week ade scan dgn kk.. xtaula brpe brt baby naik.. 1st baby xde gdm tp lahir 4.1kg..😅

mksudnye kalo moms ade gdm, baby mgkin akan besar dr usia ke..?

7mo ago

Berat 4.1kg tu sis deliver ms baby week bape? Besa tu

Saya masa 34w scan 2.44kg pun doctor kata besar 🤣

7mo ago

sy ada gdm sis.mgkn tu kot sebab bby cpt sgt besar🤣

sy 34w dlm 2kg mcm tu. besar tu bby awk.

7mo ago

tu laa ..msa scan 32 weeks bby bru je 2kg..dlm msa 2 mggu ni cepat pulak berat bby naik😅

Bambam tu

7mo ago

tu laa.risau pulak dibuatnye😅