Hai mommy2 ....

Boleh suggest x , susu apa ya utk besar kn bby dlm kandungan ... Sy dh 28 weeks , doc ckp bby lmbat mmbesar 2 minggu 😌😌 klau xbesar jugak dlm 30 weeks , doc saran paksa bersalin , sy tkt ibu2 ... Xboleh ke tnggu smpai bersalin dgn sndri ? Bhya ke ibu ?

7 Balas

bahaya puan, jika baby ada masalah tumbesaran bisa ya ada masalah dgn uri. Ikut saranan doktor ya. Sbb klau baby tk membesar, baby boleh meninggal secara tiba2 dalam rahim. Saya punya masalah baby membesar, tapi ade masalah uri kecil, baby meninggal semasa 39 minggu. Apa apa puan bnyk minta advice dari dr dan pakar yg incharge.

Cuba susu enfamama. Ramai ibu yg suggest sesuai utk baby membesar tp dlm scope terkawal ye

Semua susu ibu sesuai mummy.. tapi kalau boleh lebihkan makan protein atau healthy fat.

brpa brt bby puan...bby sy bsr ikut weeks tp brt plk xnormal ikut week...

cuba makan lebih protein dan healthy fats macam kekacang

da kecik .lepas tu nak paksa bersalin .pelik kdg2 .huftt