antibiotik

ada tak yg pernah ambil antibiotik time pregnant ?

10 Balas

sy ambil antibiotik.. tapi on off.. doc yg bagi.. utk telinga sy.. bernanah kat dalam.. sepatutnya antibiotik tu dah habis.. tp sy punya tak abis lagi.. makan pun kalau rasa ok.. kalau mual.. sy tak makan.. telinga pun tak baik2 lagi 🥴🥴🥴

its ok..normally dr will prescribed meds yg selamat utk momy preggy..so don't woryy ok..at least pon sometimes pharmacistt will instruct which meds is more suitable for momy preggy..

ya pernah doc hospital bg sbb demam,batuk n selesema masa preggy 6weeks. now dah nk masuk 14 weeks. alhamdulillah baby aktif n sihat

dah dua kali ambil antibiotik yg berlainan jenis awal2 pregnant sbb kena kencing kotor..tu pon atas nasihat doktor lah..

sy tgh amik antibiotik sekrg sb kencing kotor. tp kne ambil ats nasihat dktr ye, jgn beli sendiri.

sy pun tgh amik antibiotik tapi ats nasihat doc ye...kena rujuk doc sis jgn beli sendiri...

hmm. ni memang kena rujuk doctor je sis. sebab lain ubat, lain kandungan kan.

Antibiotik ntk GBS. Ats nasihat doktor. Bkn beli sndiri di farmasi.

sy pernah makan.. tp doc hospital yg bg..

Pernah. Tapi doc yg bagi