Due Bulan Puasa

Ada tak yg pengalaman bersalin masa puasa? due saya bulan 5 ni . tengah bulan puasa. Ada apa2 tips tak ? ? terima kasih ye ❤

16 Balas

Cuba je puasa dulu. Yg penting bersahur dgn makanan berat dan sihat. Sy pergi check up baru minggu lepas utk 34weeks, nurse pesan kena makan sepinggan nasi dan tambah kan dgn susu or kurma utk lebih tahan. Sy pun pertama kali puasa semasa pregnant ni hihi selamat mencuba berpuasa 😉

Same macam saya..dua2 anak sebelum ni pun lahir masa bulan puasa..yg no 3 ni pun bulan 5 jugak..bulan puasa😅..macam saya memang kuat makan..saya akan makan bertambah masa sahur..memang bertenaga sampai buka🤣

Saya. Sy bersalin 3 ramadhan. First day tu cuba juga utk puasa tapi gagal. Dan second day seterusnya terus tak puasa. 30 hari kena ganti sbb dah berpantang pula lepastu

Sy due hari pertama puasa, hehe. Duk doa moga2 bersalin awal sket sebelum puasa. Takla penat sgt suami & mak sy nak uruskan sy keluar masuk hospital.

Sy🙋hehe...esknya raya...ms 30rmadhan sy bersalin taun lepas..doc jnji admit tuk bedrest smpai due..tgk2 34wik dh kne bersalin.. 😂😂✌

4y ago

Hihi😂😂😂tp ank kena stay nicu 17hri sbb prem org dtg ry tgk bby xde😅😅✌.mak bby pn kena ulang alik beraya dgn bby ..visit bby dkt nicu smpai bby dschrge

Saya pun sama due bulan 5 ni. Semoga kita dipermudahkan urusan bersalin dan berpantang nanti ☺️

sy insyaAllah 19/5...semoga kte dipermudahkan urusan berpuasa dan bersalin nti yer

Takde tips kecuali mknlah lemang n ketupat byk2 sebelum bersalin 😁

4y ago

Haha betul tu 😂

Sya due 18/5, rasa mcm xkuat. Sbb asyik lapar je. 😩

Saya 14hb 5 bersalin.. Tkpa lha sama2 kita harungi nyaa😁

4y ago

Sma dgn due sya..