5 weeks pregnant puasa tak?

hi saya pregnant 5 minggu. mommies yg tgh pregnant sekarang ni puasa tak ye? kalau kita mampu boleh je kan puasa? #firstbaby #ingintahu

3 Balas

Saya tak puasa. Nurse & doctor tak sarankan puasa sebab baby baru nak membesar perlukan makanan yg cukup. Risau juga boleh ancam keguguran awal pregnancy.

saya mmg dr awal xpuasa ..kandungan 5w++ sbb baby perlu nutrien..dh pernah try puasa smpai naik gastrik..trus xpuasa dh demi keselamatan kandungan juga

boleh je puasa