alahan semasa 5 week

Ada tak yg nak masuk 6 week tapi tak ada apa2 alahan seperti mual , kerap kencing dll ? Boleh share tak masa 5 week korang mcm mana?

21 Balas

Sy start week 5 alahan smpai tahap xblh telan apa2... Smpai la skrg dh week 9 pun masih alahan lg. Cuma dh blh mkn.. Tp kena pilih jgak mknan. Bau2 pun still xleh terima lg skrg ni... Naseb baik kerja sndiri bisnes on9.. Mmg tutup kedai la dh dkt sbulan. Xblh buat apa.. Asal celik mata je muntah. Smpai la nk pejam mata balik mlm nti.

Sy bru 2-3 weeks da mual n xley mknan..start 5weeks da muntah2 n dehydration..smpai la 16weeks.. memang kluar msuk ward la,msuk 17weeks da kurg muntah n bru start slere mkn now da 19weeks.. untung la awk xde alahan..

sy masa 5w mmg alahan teruk..bila dah masuk weeks seterusny smua slow dah..mual,muntah tu pun kdg ada kdg x..selera mkn pun dah makin ok sekarang..cuma sampai skrg msh sensitif dgn bau2..tu je..

sy dh 24w, xpernah ade mual2...alahan pun xde, cuma pening kepala awal2 tu je la. kerap kencing sampai sekarang ni haa...kdh tgh mandi 3 4 kali benti pegi kencing. haha

5y ago

hehehe...begitu la kotnye...tp klu kua pegi mall,boleh pulak xde stok air kencing..x rase nk cari toilet lgsung wlpun mnum air byk...blk umah mula la brlari tuju ke toilet,kdg2 x sempat bukak suar kecik pun. 😂

5w steady je takde apa2 alahan. Tiba masuk 7w dah start morning sickness. Untung sapa2 yang takde morning sickness. Apa2 enjoy our pregnancy journey 😎

Sya takda alahan lgsg tp kencing2 ada.. sna yg start syak yg sya prgnant.. 4weeks msa tu

Sy dr awal pregnancy smpai bersalin alhamdulillah tak ada apa2 alahan 😊

sy pun belum ketara sangat alahan. selera makan smua ok. cuma agak cepat emosi la..

tak de slera je..nasi putih mmg xnk..Nak nasi minyak,briani ke..ha xpe y tu🤣😂

Saya, Alhamdulillah dari awal pregnancy sampai bersalin takde alahan