selalu sakit gigi walaupun dah letak ubat sakit gigi

ada tak yg mcm saya dah letak ubat pun masih sakit gigi..skrng ni gigi bhgian dpn pulak sakit.taktau knp tiba"rasa isi atas gigi dpn ni mmbengkak..ke saya kurng kalsium..susah sngt nak tido..sakit dia rasa nak nangis

5 Balas

saya pun macam tu jugak haritu sis.. perih nak makan dibuatnyaaa.. nk tido pun susah kadang2 ..kalau sis ok dengan petua saya nii sis boleh lah Cuba ye.cuba ambil panadol 1biji astu mkn cam biasa.. panadol boleh je ibu hamil ambik... asalkan sis xda alahan ubat apa2...and boleh jugak kumur dengan Air garam dengn Bacaan al fatihah.. mintak allah sembuhkan sakit sis. ..insyaallah walaupun x sepenuhnya hilang sakit tuu adalah jugak slow2 dia akan menghilang.. insyaallah yee.. kandungan saya sekarang dah 30minggu... saya sakit gigi dari First trismeter sampai Second nii.. harap2 xda lah sakit lagii...

Sama saya sis. Dari 1st - 3rd trimester mmg ada alahan sakit gusi. Time malam nk tido mmg terasa sangat, sampaikan saya takleh tido, kadang2 nangis 🤣 Time siang takda pulak rasa berdenyut. Saya punya solution mmg kerapkan gosok gigi pagi & malam sebelum tdur. Guna brush utk gigi sensitif punya. Saya pakai brand sensodyne. Alhamdulillah it’s work on me

Sy awl2 pregnant dlu sakit sgt gigi.. dh la gigi dpn yg bks excident.. g klinik gigi dpt ubat than sakit n antibiotik, kne mkn smpai hbis..mmg susah nk tido.. kt rumah plak sy cuba petua ni, ketuk 1ulas bwg putih, ltak skit garam..sy gigit n ltak guna tisu dkt gigi yg sakit tu.. alhamdulillah smpai skrg dh xsakit gigi tu

time pregnant normal gusi bengkak sbb baby serap kalsium kita. tp tu pun salah satu tanda kena cuci gigi (scaling). boleh ke kk pergigian utk cek.

normal puan..saraf gg mngembang time peknen..so xleh wt pe.klau klnik pn just bg paracetamol sbb gg x rosak

1y ago

esok sya tmujnji dktr boleh tak klau mntak ubat sakit gigi dngn drng