baby kicking

Hi. Ada tak yg kat sini baby nye kurang gerak time siang tp bila malam gerak kemain xtive? Smpi nk kira kicking tu mesti xckup 10! ? Tapi bila cukup je 12jam, dia punya active smpi tkleh tido. Dh kacau pun dia tetap senyap jeee. Now dh 32weeks

2 Balas

Dr sy bgtau setiap baby ade rutin dan corak gerakan dia. As long as everyday tu coraknya lebih kurg sama, dan ckup 10 gerakan, itu normal. If tiba2 corak gerakan dia xsama mcm selalu, terlalu lemah atau sikit gerakan, terus refer hospital

4y ago

Boleh ye? Terfikir nak buat mcm tu jugak. Tp sbb nurse ckp kena buat 9am-9pm so mcm blur sikit. Hehe