Morning sickness

ada tak yg kandungan 6-7 minggu tapi masih belum ada morning sikcness? huhu..

22 Balas

Org lain2, mungkin week 8 baru start or mungkin tkde langsung. Jgn diminta sis. Saya dulu alahan terok sgt2. Kalau di igt balik rasa mcm omg mcm mana la tahan pening 3 weeks straight tanpa henti siap muntah2 lgi 😭😄 sikit lgi nk benti keje sbb mmg tk larat tpi alhamdulillah masuk 4 bulan semua pening tu hilang. Skrg dh 28 weeks 💕

Saya tak alah jugakk. hehe tapi week 9, ha amekkk terus alah, kdg rasa lemah betul badan,Makan je muntah, makan vitamin pun muntah, sebelum ni tak pun.Tapi seblum ni, hsband yang bnyak pening n mual🤣. Masuk week 9 dtg dkat saya pulakk. Lain org kdg tak alah pun, lain org dia lmbat.

2y ago

Heheh, tapi awak saya lalu makan, tapi lps makan auto muntah, buat masa ni, enjoy ja awak nk makan ka ap, tapi kena jaga jugak makan awal kndungan ni, jgn mkn brmkinyak2 tu, air gas tu pantang je dulu. hehe

saya pon alhamdulillah tiada morning sickness tapi saya perasan kalau time nak gosok lidah time gosok gigi tu konfirm muntah. keluar semua isi perut.

ada je.. rezeki masing2.. ada yang trimester ke 2 baru merasa ada yang trimester ke 3 🙂 paling bertuah yang takde langsung morning sickness 🤭

Best ya xde morning sickness. Sy start 6week dah jadi zombi yang melawat tandas tiap masa smpai skrg 9weeks masih lagi zombi 😂😂🤣

saya sis . kdng smpai fkir btl ke mngndung ni ..pastu buat test smula line makin terang . cuma susu saya rsa sakit mcm tisu koyak .

2y ago

second,beza jarak gn yg sulong 8 tahun..jd lupa dah semuanya😂yg no 1 tak ada ape2 masalah dlu jd tu tak tahu..

Saya pun takda alahan sis. Sampai tak tau pun yang diri dah megandung masa tu. Lepas buat upt baru tau mengandung 😅

Sya pun mcm tu juga , sekali bila dah 12 weeks situ la smua alahan keluar sampai usia kandungan dkat 6 bulan 😮‍💨

2y ago

huhu..smoga kita smua kuat smpai mlahirkan..

sy dari awal smpai bsalin xde morning sickness.. klu boleh mmg xnk alami.. dgr pgalaman org pun da seram

Saya ngam 8 mnggu bru start morning sickness😂 sampai harini pon tk habis2 lg morning sickness ni