bersalin

Ada tak yang tak keluar darah, tapi bila pergi hospital dah ada bukaan? Sbb saya dh mula sakit bawah perut, tapi tak keluar lendir darah lagi.. #38weeks

20 Balas

Time sy nk bersalin ank baru 31weeks perut rasa sakit tetiba... Ingt sakit biasa, makin lama makin sakit, g kk check doctor kata kemungkinan bersalin awal... Tpi xde kluar lendir Ke darah or air pape.. 2 hari masuk wad baru kluar lendir darah... Lepas tu baru air kluar lpas tu bila check baru bukak 3cm

Sy 2 kali brsalin smue xde kuar darah @ pecah ketuban,y ade cume rase sakit n anak no 2 sakit rase sekejap je tp cek jalan dh bukak 4cm.. Puas pusig kiri kanan tp xde rase sakit n jalan dh bukak bnyak nk xnk bg ubat rase sakit terus teran kuar bb 😊

5y ago

Alhamdulillah ni mennti y no 3 pulak x tau ape gaye nye🤭

Adik ipar 38week ugk bersalin xde kuar drh or lendir just skit bwh perut je n ase cm mengeras gtu xsmpt smpai hospitl baby kuar p alhamdulillah selmt semua n baby siht cuma ms tu tkt la ugk bb berslin ats keta

Sy skrg rasa perut asyik mengeras dari semalam..rasa sakit pun ada..pagi ni pun masih ada..tpi baby still aktif..xtau la kalau dah ada bukaan..tpi kerap skit perut..cuma xde kluar darah atau pcah ketuban la..,😐

YaALLAH takotnya..sy skrg pom bnyk sakit dah pagi2..pastu bawah perot atas tutu dah rasa lain mcm je mcm nk keluar je..sy baby first.takotnya yaALLAH..hr ni pagi kaki sakit.mcm sakit urat gitu.tgok xde lebam pom..

Sayaaa... Tak keluar lendir darah semua tu. Just perut mengeras non stop dan sakit 5minit skali. G hosp bukaan da 1cm, terus warded. Sy bersalin time 37w3d. Air ketuban pun dorg yg pecahkan

5y ago

Ok awk..tq..

Akk dl semua 6 org lahir x de tanda langsung..just sakit perut yg semakit kerap n pelik dr sakit lain..pergi je klinic .klinic blh cek sama ada kita tu sakit nk bersalin or x.

ada je..mula oergi sekadar check up biasa tp doc tanya ada ra cm ne kata je la sengal2.. kaki lenguh paha semua sekali doc nak check ...tgk dah buka 3cm so terus la msuk wad

Sy 3kali bersalin tiada tanpa keluar cuma sakit perut je..tapi sakit yg kerap la.. Baru ni sy bersalin tiada tnda cuma sakit contraction je smpai hsptl dah 4cm bukaan..

Saya sakit pinggul yang teramat.xde lendir atau darah kuar.tak tahan sangat pergi kecemasan Naik motor sebab Jem.sampai Sana dah bukak 3 cm.terus kena tahan.