bersalin

Ada tak yang tak keluar darah, tapi bila pergi hospital dah ada bukaan? Sbb saya dh mula sakit bawah perut, tapi tak keluar lendir darah lagi.. #38weeks

20 Balas

Saya. Sakit contraction xde turun tanda pape. Lendir darah or pecah ketuban pon tak. P spital, dah 3cm. 38week 4 ari. Baru bersalin 1/12 aritu..alhamdulillah.

5y ago

*sakit contraction aje.

Takutnyaaaaa. Saya 37w5d hari ni. Semalam baby mengeras sakit bawah perut sebelah kanan. Lama jugak. Skrg ni mengeras pulak tempat yang sama. Sakitnyaaaa

Saya cuma sakit mengeras setiap 5min. Start sakit pukol 11malam. Pergi hosp pukol 2pagi. Check jalan da bukak 5.5cm. Pukol 3.57 pagi selamat bersalin.

5y ago

Takde tanda darah or lendir ke? Ketuban pecah ke takde ea sis?

Ada amalkan apa2nx masa ngandung..sampai mudah gtu..akk 6 org semua susah huhu..ni ank ke 7..risau ttp ada sbb akk dh 42thn..dl x pe muda lg..

Tanda bsalin ada 3 sis... Bkn klua darah je. .kalau ketuban pecah pon tanda nk bsalin.. Lg 1 contaction yg kerap...

Kalau consisten contraction tu tanda nak bersalin puan... Sakit bawah perut kemungkinan baby menekan untuk masuk laluan...

5y ago

Terima kasih Fatimawati 😊

Semoga awak dipermudahkan dalam bersalin & sihat walafiat keduanya. Aaamiinn3. 💐💕

Saya Ank first dlu sakit main2 je x tahn Sgt gi pital tgok2 buka jaln dah

Saya macam tu juga sakut perut je gi hospital buka 5cm tak bleeding

Sakit mcm mana yer. Takot gk ni sbb xde pengalaman lagi..