Assalamualaikum Mummy,

Ada tak yang semasa hamil tiba2 cholesterol level tinggi sikit dari sebelum hamil? Saya baru check tadi, sebelum hamil normal sekarang tinggi sikit 18 w pregnancy. Mungkin tak senam dan kerap makan sekarang. Risau pula saya

2 Balas

Saya ada kolesterol tinggi sblm hamil lagi. Tapi x makan ubat. Masa check up nak preggy lagi, gula semua ok kecuali kolesterol ni la. Doc x kata apa. Saya siap tanya x apa ke pregnant dalam kolesterol yg tinggi. X apa katanya. Nak pregnant x blh mkn ubat kolesterol. So, rasanya ok kot. Jaga diri. Mkn berpada2.

Normal sis.. kolesterol akan naik bila mengandung sbb bdn kita x smpan lemak waktu nie..