Muntah ketika gosok gigi

Ada tak yang sama macam saya? Alahan nya tiap kali nak gosok gigi akan muntah. Penat sangat. Sakit juga. Sekarang 11 weeks. Start 9 weeks jadi macam tu. Apa solution ye? Takkan tak gosok gigi. Tak selesa kalau tak gosok.

22 Balas

masa 1st trimester dulu saya pun muntah jgk gosok gigi😅 bila dh msuk 2nd trimester lebih dah ok sikit insha allah lama2 alahan tu hilang :3

Sy guna colgate hampir2 jugak laaa nak muntah, lepas gosok gigi terus minum air masak. Tp guna fresh & white kat rumah mak saya ok pulak 😂

2y ago

saya pun tukar ke fresh n white, ok. sblm tu pakai ubat gigi sensitif..

cara saya; elakkan gosok gigi dlm tempoh 1 ke 2 jam selepas makan. dongak kan kepala semasa gosok gigi. tukar ubat gigi yg selesa

2y ago

Kan... saya trauma minum air banyak even segelas sbb pernah muntah air lps gosok gigi. Sejak drpd tu, saya minum air 3 teguk je, tp pastikan minum air secukupnya dlm sehari

untuk saya, saya try gosok gigi slow2 tp cepat2 ahahah faham ke. dy kena ada pace yg buatkan sy tak rasa nak muntah

saya pun camtu sis.. saya pakai darlie mula2 pastu tukar ke fresh and white baru okey .. try sis tukar ubat gigi .

sama laaa hmmmmm nak nak berus lidah , tak berus kan tak selesa . bila berus je terus muntah sakit sgt

Sama sis , saya buat kumur2 listerine je haha , sebab tak tahan 😭 . Tapi so far okay la

Saya pon... Kita sama.. 😢😢

Try tukar ubat gigi maternity

cuba ubat gigi lain ...tukar