Masih Tak Beli Persediaan

Ada Tak Yang Sama, 22weeks Tapi Masih Tak Beli Apa Apa Barang Persediaan Bersalin & Bayi.. Ada Yang Dah Membeli Kaa.. Berapa % Dah Barangan Siap ..

51 Balas

Kalau ada rezeki beli awal, beli je. Sikit sikit nanti dah dekat due barang dah lengkap and tak terasa sangat duit menderu keluar. Puan pun boleh rehat dah, tak payah fikir pasal barang lagi. Saya ni jenis last minute. Barang baby beli masa dah 7 - 8 bulan. Dah 9 bulan pun masih keluar berjalan cari barang baby. Memang penat sangat beli last minute. Beli kelengkapan baby and berpantang in one shot, memang terasa la duit keluar macam air 😅 Sehari sebelum bersalin tu saya baru siap kemas beg hospital. Beli kelengkapan yg penting² je masa tu. Bila dah bersalin alhamdulillah rezeki baby, ada saudara bagi barang² baby yang boleh guna sampai baby 6 bulan, ada yg bagi hamper baby.

Sya slalu prepare smua brg time masok 30w .. just ready brg utk dkt hospital dgn keluar ward je .. yg selebih nya tu blh je beli selepas bersalin sikit2 .. yg penting brg utk dkt hospital tu .. bag dgn bakul mmg dah ready siap2 nanti just angkat je .. bag utk baju mak dan baby , bakul utk brg2 mkan mcm thermos biskut bagai .. mmg 2 tu je sya bawak dri anak 1st lagi 😂 asal masok 30w mmg brg dah siap dah sbb ada sejarah branak awal so mmg kena prepare awal laa

saya masih baru dlm app nie...dan xkenal sape pun ibu2 dlm app nie...tapi berharap ada pluang bkenalan dgn ibu2 disini...9hb 10 (ahad) nie dh nk kena masuk ubat sebab saya kena lahirkan baby 38week..tersangkut kencing manis pulak pregnant kali ke-4 nie.. berharap semua ibu2 disini doakan segala urusan saya dan baby dipermudahkan ye , Amin ..

2y ago

semoga urusan dipermudahkn

Saya ngam2 7bulan baru beli. beli semua dkt shopee berbaloi sangat. sbb sy da tengok harga shopee dengan luar sangatlah jauh berbeza. mmg jimat sangat beli dekat shopee. sy da 80% beli brg keperluan bayi. barang sy pun sama. kalau sis nk berjimat beli dkt shopee sgt berbaloi dan puas hati. kalau ada expo2 bayi pun murah2 dan bnyk dpt barang free

2y ago

boleh2 ni sy bg link nya ya. 1. https://shopee.com.my/momohouse.os?smtt=0.254188213-1665226369.9 (Momo House) 2. https://shopee.com.my/nurzulaika.?smtt=0.254188213-1665226406.9 (Babyshop) 3. https://shopee.com.my/rose.co_?smtt=0.254188213-1665226434.9 (Bengkung) 4. https://shopee.com.my/thernzstore?smtt=0.254188213-1665226467.9 (Tungku ibu) 5. https://shopee.com.my/myangelbb?smtt=0.254188213-1665226495.9 (QQ Baby Home) 6. https://shopee.com.my/citycarepharmacysungaibuloh?smtt=0.254188213-1665226545.9 (City care pharmacy) 7. https://shopee.com.my/sarra_shop?smtt=0.254188213-1665226583.9 (Set pengurusan uri bayi)

Sy dari 15 week pun sudah start membeli2 keperluan baby🤭 semua beli online. By 27 week dah complete termasok packing utk hospital.. Malas nak pikir2 tinggal angkut ja bila masa sudah tiba 🤣 skrg ni sarat dah 33week malas nak jalan.. yg tinggal skrg keci2 la beli di kedai ja sabun mandi sama detergent bayi. Suh husband je pi beli😂

saya sekarang dh 25week. baru ja start beli sikit2... sb saya housewife. harap gaji suami ja. so beli sikit2 xterasa sgt la. anak first pulak mcm2 nak kena beli.. nasib baik lah baby cot n stroller boss husband bg.. baju pun byk clerk tmpat krja husband bg.. jimat lah sikit

2y ago

Murah rezeki awak sekeluarga. Baik baikk colleagues husband awak. Semoga dipermudahkan pregnancy awak 😊

Aim baby expo..this nov ada in damansara..this dec also ada not sure where,probably in KL as always..buy big and as much as you can during baby expo..the remaining boleh beli sikit2..I started buying during 20th week,finished shopping by 30th week..sebab before and after xlarat so nk relax je

bagi saya better puan beli awal jika bajet puan tak mampu lah tapi kalau puan mampu untuk beli last min takda masalah pun .. macam saya usia kandungan dah masuk 3bulan saya dah start beli sikit2 , lagi2 barang baby sekarang bukannya murah2 kan ..

2y ago

tulah kan

saya dah start beli awal sikit2 sebab lepas je tahu pregnant, kami terus menabung apa yang boleh. skrg saya 24w,brg yg saya tahu kos tinggi & besar saya dah beli. car seat, stroller, breast pump, botol susu etc. lepasni tinggal yang kecik2 je and brg berpantang ibu. 😊

Sy start 28w baru beli brg baby 😂 konon nk shopping last2 minute sbb nk bg cpt bukak jalan. Rupanya salah. Skrg jln sikit kaki kembang kemain dgn skit tumit nya lg . Hahhaha mmg xlrt.. kesimpulannya Belilah awal awal sikit demi sedikit 😂😂