Masih Tak Beli Persediaan

Ada Tak Yang Sama, 22weeks Tapi Masih Tak Beli Apa Apa Barang Persediaan Bersalin & Bayi.. Ada Yang Dah Membeli Kaa.. Berapa % Dah Barangan Siap ..

51 Balas

Kalau ada rezeki beli awal, beli je. Sikit sikit nanti dah dekat due barang dah lengkap and tak terasa sangat duit menderu keluar. Puan pun boleh rehat dah, tak payah fikir pasal barang lagi. Saya ni jenis last minute. Barang baby beli masa dah 7 - 8 bulan. Dah 9 bulan pun masih keluar berjalan cari barang baby. Memang penat sangat beli last minute. Beli kelengkapan baby and berpantang in one shot, memang terasa la duit keluar macam air 😅 Sehari sebelum bersalin tu saya baru siap kemas beg hospital. Beli kelengkapan yg penting² je masa tu. Bila dah bersalin alhamdulillah rezeki baby, ada saudara bagi barang² baby yang boleh guna sampai baby 6 bulan, ada yg bagi hamper baby.