Family planning

Ada tak yang rancang sendiri dengan makan jamu atau maajun saja? Berjaya tak jarakkan pregnancy? Ada tips tak

4 Balas

Saya rancang sendiri. Tapi tak ambil apa2 jamu semua tu. Memang tak makan. Alhamdulillah setakat ni anak dah 2y++ Rancang sendiri bermaksud kerjasama antara suami isteri. Bukan isteri sorang je yang kena jaga. Awak discuss baik2 dengan suami awak. Kalau suami tak mampu nak beri kerjasama, disarankan ambil perancang. Yang penting untuk rancang sendiri ni ialah ambil tahu waktu subur, pakai kondom dan buang luar.

3w ago

Tq sis komen. Saya akan ambil kira semua tu.

kami rancang sendiri wife tak makan jamu maajun apa. now anak 1y11m. aim anak 2y+ or 3y baru nk next baby. buang luar, lepas pancut luar jgn masuk balik. elak intercourse lepas tgh mlm ke sblm subuh. kerjasama la suami isteri, bkn isteri je kena usaha

3w ago

Tq komen. Saya take note

awk jgnlah buat pasal. yg pkai perancang pun kdg terbabas...ni kan makan jamu. lagi senang tembus. nak2 pasangan jenis xnk pkai sarung..lagi haru. klu xnk kacau hormon, pkai iucd. implanon ni kena cuba cucuk depo dlu..klu ok baru pakai implanon.

3w ago

Tq sis komen