Family planning -OPK test

Baby first sy 5 bulan. Sy bercadang nk rancang sendiri saje.. kalendar,kondom,opk test. Ada yg berjaya rancang dgn opk test?

1 Balas

sy rancang sendiri jugak. tp sy x suka pkai opk test sbb leceh. sy prefer pkai clearblue ovulation test. lg clear n sng wpun pricey. siap bgtahu bila tarikh perlu test. n bila mggu dijangka subur. so bila nk dkt mggu subur mmg suami lps luar je. n sy x pakai kondom. sllu suami lps luar cuma kena hisap dulu sblum suami masukkan. mmg jadi utk sy sbb anak first kami rancang mcm ni jugak. plus ovulasi pun telur release tahan 48jam je. timing sperma dlm miss v yg kena control sbb dyeorg boleh survive 5 hari je kt dlm miss v