Cadangan Family planning utk first mom 😅

Hai... sy takut nak cucuk² tp sy nak planning jarakkan anak 😭 boleh ke syorkan teknik mana yg patut sy cuba dulu? Tq#ingintahu #seriusnanya #firstmom

3 Balas

Biasanya Cuba pill la, Sy pun mkn pill dari anak first , nak cucuk takut gak nanti naik bdn cam adk2 sy.. Skg pun bdn selepas bsalin masih mcm tu je, berat pun sama range 50-59kg..nak diet, kesian kat bby.. Masih menyusu bdn Walaupun campur dgn fm.. Risau lak air susu xde.. Huhu.. Boleh je try pill tapi kena konsisten, selain tu.. Guna kondom utk llki, bersama luar waktu subur.. Implanion pun boleh juga kalau sis nak.. Ada juga org guna pill lps tu iucd.. Semoga dipermudahkan

Implanon je sis. Settle tkpayah makan pil. Tk perlu checkup iucd kalau benang tknampak/takrasa😂 tkpayah pegi klinik utk cucuk depo. Implanon settle utk 3 tahun. Lpas 3 tahun tukar atau cabut ingin mengandung semula. Ape2 pun consult dgn doc dulu tau❤️

1y ago

Takkk sakit, mcm ear piercing je 🥹

Try pil dulu. Lepas tu guna iucd.

1y ago

Sy iucd. Sebab sy xboleh cucuk tu, bleeding non stop sebulan. Doc pun tak bg sy mkn pil atau implan gak sebab sy tak Sesuai yg apa2 yg melibatkan hormon.