Saya pregnant 20week. Baru2 ni kerap pulak sakit bawah perut belah kiri.

Ada tak yang pernh kena?

5 Balas

elok la sis p check dulu dkat klinik swasta,scan tgk keadaan rahim semua normal or tak.. sbab lain org lain pengalaman,jgn dah terlambat tahu if ada problem. ni pengalaman sy la. rasa berat + sakit ringan2, tapi asyik tangguh nak p scan. sekali tepat 20 week, rupanya dah terbuka 2cm.. doctor pun tak boleh nak buat apa dah sbb baby dh kebawah tunggu masa nak kluar. klau tahu awl at least boleh buat procedure ikat pangkal rahim..

kita sama .. saya sampai admit ward selama 3 hari untuk drip antibiotics sbb xtahan sakit bawah perut sbb rasa menyucuk.. actually punca itu sbb baby nk membesar.. so xyh laa serah diri ke hospital kalau mommie boleh tahan , tahan yer... Sy sbb first baby takut apa2 jadi sbb tu serah diri... hahahah.. last2 menyesal pun ada . asyik kena ambik darahh je 3 hari dlm tu

2y ago

Lepastu sis & baby baik2 saja kn?

pernah rase jugak, skrg 23week makin rase sakitnya tp nurse bgtau sbb baby nak besar…insyaallah, semoga kita semua dipermudahkan segalanya..amiinnn..

Saya pun cramp belah kiri tapi kejap2 jeee . Sebb baby nk membesar mak saya cakp. Jadi mmng boleh tahan sakit dia rehat kat umh je

Rase berat mcm tu.. Tp tu xde apa sis.. Tu sbb baby nak membesar... If risau juga g hospital