Stretchmark

Hi mummy, perut mummy2 start ada stretchmark masa berapa weeks ya? And guna lotion apa?

3 Balas

Saya semasa hamil tak da strech mark. Strech mark muncul sebulan selepas bersalin betul2 atas kesan czer. Saya guna minyak kelapa dara utuk pudarkannya. setakat ni berkesan. Masa hamil, saya letak minyak kelapa dara jika gatal. Saya cuba strech mark cream; Mama's Choice dan Pureen.

Sya mula staretchmark kecik dan byk msk 3 trimester 6- 7bln ..ingatkan dari 1trismester -5 trimester tu xda stretchmark dh lega sekali sedar2 dh bercorak kecik2 byk bwah perut 😂sye guna cocoa butter brand Palmer's..best xgatal dan kulit xkering jdi moist2,xmelekit

Sapu bio oil sis.. lepas mandi pagi dengan sebelum tidur.. insyAllah oke