menyusu

Hi..ada tak yang myusukn anak tp tak uzur2..n ada kmgkinan pregnant tak..

10 Balas

baby sy skrg dh 8bln dn full bf, xde cmpr susu formula, dn smpai skrg sy masih x uzur,, bl bby full bf ni adlh sintom utk ibu2 yg myusu, dn juga sy tidak amik ape2 perancang tp tetap jg kne bhati,,

5y ago

Mmg kne bhati..sy pon mrancang sndri jew ny..tp rsau jugak xperiod xtahu nk kire wktu subur..ade jugak survey bace article LAM ntk full directly breastfeeding..

Ya ada.. Sbb menyusu salah 1 kaedah perancang keluarga.. Dlm medical term di panggil LAM... Dia blh elak dr anaemia lps bsalin...sbb lepas bsalin kan hilang byk drh.. So sbb tu kdg2 period xdtg...

5y ago

Tu lar..ada baca jugak myusukn salah 1 kaedah prancang kluarga..tp skrg bby dh nk msok 9bln..msih tak uzur lg..

Sy pulak sy xpasti sy period ke x. Lps pntang 44 hari sy mcm period tp x bnyk. Xpyh pakai pad pun. Stiap bulan ad. Anak dh 4bulan. Curious jugak sy.

5y ago

T sy buat new post ye..copy n paste jee lar meaning nya..

Anak skrg sudah 1y 8m menyusu badan sepenuhnya dan x penah uzur sejak lahirkan baby..tp skrg tgh pregnant 3 bulan..walaupun x uzur tetap subur..

5y ago

Ank dh stahun 8bln dh besar..tpew pregnant ag..tahniah sis..

xuzur xsemestinya xsubur tau...hati2 ye... family planing penting secara ubat or natural...

5y ago

Rancang sendiri jew dlu..smntre belum uzur lg..

Sy slalu period semula biasanya lps ank sy berumur setahun lbh..ank sy pn full bf..

5y ago

Kwn sy pon kbykkn ank dh stahun baru uzur..skrg nga gigih baca2 article LAM..

saya Full BF baby.. Sy start uzur masa anak dah masuk 9 bulan..😊

5y ago

Dh uzur sng nk detect waktu subur

Saya lepas nifas, sebulan lepas tuu terus period. Anak full bf.

4y ago

Klu period..dh xley guna cara perancangan keluarga LAM..

Itu normal sis x slh i... slalu dgr yg breastfeeding xdtg haid

5y ago

Ade bace gak article LAM..salah 1 perancang keluarga jugak

Boleh check upt utk kepastian

5y ago

Ikut pd hormon masing², sis.. ada yg delay period lama.. ada yg terus period mcm mak sy.. tp jgn ingat xperiod xleh mengandung ye sis.. even kalau ambil perancang pn boleh lekat.