minuman tambahan

ada tak yang minum minuman tambahan sepanjang preg ? contohnya shaklee , tamarmilk , lactation ke ? misi & doc dekat kk bagi tak minum ? diaowg ada marah tak ?

7 Balas

atas awak. kalau xde memberi kesan sampingan pada awak boleh je nak consume. mcm sy hb low sbb ada talasemia trait. jd sy amalkan ganilia waktu pagi. malam consume ubat iron + air oren sunquick tanpa gula campur innate lactea. masa 36w keatas hb sy maintain 11.1 smpi bersalin jadi doctor xmrh pon sy.

Minum air masak byk ja yg trbaik sis.. minuman tmbahan ambil lah susu fresh.. sprti susu kmbing atau lain² yg ssuai dgn diri kita....... saya amalkan susu kambing fresh n air masak...

sya mnum shaklee je sis dri kandungan 2 bulan smpai nak msuk 8 bulan ni.. sya tak mnum ubat kk bgi.. shaklee lgi elok vitamin smulajadi

1y ago

shaklee vitalea, b complex dan ostenutrix... utk yg hb low.. sembelit sakit pinggang.. msalah gdm smua in sha Allah, Sya dah mnum 8 bulan sis slama hamil

Jika minuman tu beri keputusan darah tak ok, mereka beri supplements atau buat ujian lanjutan. Tak de la marah

Ikut keperluan badan sis kalau nak ambik ni sebab kalau ada gdm ke apa x digalakkan la

saya memang amalkan Shaklee dr mengandung anak 1st..skrg anak kedua pun sama

terpulang. bukan keperluan. saya minum susu/yogurt je.