Menjaga orang tua

Hi, ada tak yang menjaga mak mentua sambil jaga anak kecik2. Macam mana yang mengalami handle mental health ye. Saya tak faham la adik beradik ramai. Tapi why turn my husband mak mentua stay lama dari yang lain. Sebab saya surirumah ? Asal saya surirumah sebab nak dekat dengan ank. Nak jaga ank sendiri. Yg lain alasan kerja. Bukan tanggungjawab tu kena sama rata ke ? Bukan tak boleh nak lebih kurang tapi kerap sangat mcm ni. Mental saya pulak terganggu. Terima kasih semua yang Komen. Maaf ye saya luah kat sini sebab dah sakit kepala nak hadap. Nanti saya nak shopping kat shopee byk2,cod kat tempat kerja office suami saya. Geram saya.

8 Balas
undefined profile icon
Tulis jawapan

sembang dgn suami. sbb itu hal mereka adik beradik, minta suami btegas bab ni..especially klu suami ada adik beradik lelaki yg lain. kita as isteri ni cuma menjaga sbb ihsan shj. jika smpai mengganggu emosi, lebih baik suarakan pd suami

6mo ago

saya dah cakap sis, kalau suami nak jaga mil, saya tak halang tapi jangan tambah kerja saya. kerja yg ada ni pun tak pernah nak siap.