lucu

Ada tak tips mummy2x smua macam mana nak tinggikan baby usia 4 bulan,nurse tegur sbb pembesaran baby lambat sptutnya 62cm dalam usia 4bln tpi sekarang 58cm

6 Balas

Sy alami je hari2 sblm ni masa anak masi usia dlm bulan2.. Nurse ckp takpa lah dia kecil dlm hati sy ikut genetik ibubapa kut.. Tapi kan.. Sy makan lecithin dn alfalfa (shaklee), betul2 ada perubahan lah juga bt anak sy. Dia meninggi n bdn nmpk tegap sikit dari biasa tapi pasal perut dan pinggang dia tu masih stay ramping kurus.. Takpalah asal berat sikit n tinggi pn cukup lh..😅

anak saya 8bulan baru okay graf tinggi 😆 sebelum nak okay tu asyik kena tgur dgn misi "tak naik tinggi ni" smpai tahap statik je antara line putih dgn kuning 😁 tp akhirnya masa 8bulan anak da mula berdiri. dia makin tinggi.. graf pun da okay. misi ni dia tegur sbb skrgkan dorg nak cegah anak bantut. takpa insya Allah sabar sikit ya.. nti okay la tu 😊😊

it's ok mommy..sebab anak usia 4 bulan hanya ambil nutrisi dr susu. selepas umur 6 bulan dah boleh makan. ketinggian badan anak akan bertambah.

its ok mommy.. jgn risau.. yg penting ank sihat.. lg pun blm boleh mkn lg..

Jaga pemakanan baby, jgn skip breakfast

xpe asalkan baby sihat