urut

Boleh tak usia kndungan nak masok 4bln berurut?

9 Balas

Digalakan berurut mase mengandung...tp kene betul2 orang yg pandai urut orang mengandung dan bersalin...sebb klau dari awal preggy kita kerap urut...urat2 x tegang sangat2...meskipun kita kerap sakit2 pinggang...tp urut dari awal preggy wat kita selesa...angin dlm badan pun x banyak sangat2...ni pengalaman sye...mengandung anak sulung x pernah pun berurut...skrng mengandung kali kedua ni dari umur 3bln dah kerap urut...2bln sekali...Alhamdulillah badan x berangin sangat😊

boleh sangat2 ,,orng tua2 kata yg pndai mengurut dia thu kedudukan baby kt kmne,tpi klau mengurut yg tk thu kedudukan baby lbih baik jgn

Jgn urut perut... Sy start 5bln urut breast sbb ada kalenjar & kebetulan mse tu kat bahagian tongkeng sakit urut sekali..

Sy slalu mnta urut kat kaki je..area badan tu sy xmnta urut..tkut ada msalah dgn kndungan

nk urut area mna tu.. klu prut xblh..klu part lain tu blh la

xboleh sis klu nk urut perut..Klu slain perut boleh lah

perut jgn.. klau kaki xpe

Perut dilarang urut

X blh sis