Baby kicking

Hi, ada tak sini yang preggy dah 21w? Dah rasa gerakan/tendangan baby tak? Saya first pregnancy kurang pengalaman. Haritu scan nampak babyboy tapi x tahu mcm mana rs tendangan baby tu🤭kadang2 risau juga sbb selalu org kata 20w dah rasa tendangan. Ke ikut badan juga ya? #firstbaby #bantusharing

12 Balas

Mmg bergantung pd badan & ketebalan dinding. Awal2 just rasa blub blub, ingatkan angin perut. Just ignore je. Tp makin lama by week makin jelas blub blub tu sampaikan terasa gerakan geli2 yg super slow. Start bila rasa ni depend pd individual. Mcm sy 17-18w just blub2. Masuk 20w bru jelas gerakkannya. Enjoy the journey sis.. ready utk susah tido bila baby da gerak bnyak. heheh

Mungkin dah rasa, cuma tak pasti betul ke tu rasa baby gerak. Saya rasa macam denyutan. Biasa bila duduk, senang sikit nak rasa. Baby tak berapa kuat lagi, rasa macam denyutan. Denyutan ni tak ikut tempat, kiri/ kanan/ tengah. Kadang kadang akan rasa beberapa kali berterusan. Lepas tu beberapa jam lagi baru rasa lagi.

hii awak due date bulan 8 ke? jom join group telegram saya. dlm group ni semua due date august\bulan 8. kita boleh share dan minta pendapat mcm2 saya due date 12\8 first baby. baby boy insyaAllah masa tu scan gender 14week da nmpak😅 https://t.me/+ToAu3RJ12N5hNmNl

2y ago

sama laa edd 12/8 🥰😍

1. Kalau 1st prgnancy lambat sikit boleh rasa gerakan. 2. Brgantung pd badan kita jugak. Kalau lemak nipis & badan kecik cepat je rasa baby kicking. 3. Rasa tendangan tu mcm ada somethg gerak2 dlm rahim. 4. Kalau baring mudah rasa tendang2 tu. Kalau busy buat kerja mngkin xperasan.

kalau tgh bt kje,mmg xprasan sis. cuba ddk rilek,baring lepas minum air sejuk or mkn benda manis. slow² rasakan. mmg akan da rasa gerak2. bukan kt tepi2 tau. kalau kt tepi tu angin je. kt tgh² dimana rahim kita tu. kalau xpuas hati,letak tapak tangan. 🥰 best je rasa hehehe

saya first baby 21 week pon mcm tak rasa sgt.. tp bila scan active je dia golek kiri kanan atas bawah.. buat detail scan pon smpi kene buat 2 hari.. harap baby kita sihat semuanya

Sy akan kerap rasa bila sy baring mengiring, sy letak bantal celah kaki and naikkan sikit kaki sebelah. Masa tu blh rasa dia bersilat dalam perut.

Sy start 13w-14w dah rasa gerakan halus dan doktor sahkan itu mmg gerakan janin. 20w pun dah kuat kicking, terkencing2 kita 🤣

Memang ikut orang jugak. Nak rasa kuat 24w camtu. Before tu mmg halus halusss je susah nak detect

Anak 1st mmg mcm tu. dan ikut badan juga. Tak perlu risau.