Hai ibu semua

Ada tak sini 18w dah beli berang baby sikit²...ada cakap x elok beli awal.sgt.

26 Balas

Saya skrg 35week. Barang alhamdullilah semua dah complete. Beli slow2 sikit2 dari awal tahu mengandung. Ada org pertikaikan beli awal & kata membazir tapi saya tak peduli, saya macam ada instinct kena prepare awal. Kuasa tuhan, uri saya kebawah dan ada bleeding. Skrg kena bedrest, xboleh bnyk jalan. Kalau uri x ke bawah pun, Nak jalan pun xlarat dah, perut besar, kaki kecik. Nasib dah prepare awal, kalau tak skrg mesti dah menangis tak dapat nak prepare brg baby sendiri 😂 skrg ni Tunggu masa je untuk si kecil ni keluar. Kita tak minta benda buruk tapi kita kenal badan dan kekuatan kita, kalau rasa nanti dah 3rd trimesters memang x larat nak jalan dah, better slow2 beli brg dari awal. Kumpul duit sikit2, xda la terasa sgt duit tu mengalir. Aim 1 bulan 1 brg mahal beli. Jangan peduli org kata, just enjoy your pregnancy okay ❤️