Baby kecil dalam kandunganq

ada tak sesiapa pernah macam saya? Normal ke eh? Semalam sy jumpa doctor & doctor tu ckp baby kecil dan beratnya tak mengikut minggu dalam kendungan. Sy 31 week 5 day & berat baby dalam 1.5kg/ 1.7kg macam tu tak ingat doktor cakap brp 😅 . Hmmm sy terus down bila dr cakap camtu . Skg kena follow dr untuk checkup . Hmmm#pleasehelp #firstbaby #firstmom #downsgt2

9 Balas

sama mcm sy sekarang. umo bby lewat sebulan dr umur spttnya. skrg follow je apa yg doc bgtaw. yg penting, jgn stress. jaga pemakanan. pastikan HB sentiasa 11 ke atas. saya check up semua ok. bby gerak ok. sy jenis kecik. suami pun kecik. baka kecik 😅. bby sebelum ni pun paling kecik 2.4kg.

saya bru scan 31w2d berat baby 1.68kg, dr ckp normal xringan sgt xberat, normal utk usia kandungan, kdg2 berat scan tu estimation je boleh jdi lebih ringan or lebih berat. saya tgok ikut dr jugak, ade dr ckp normal, ade yg ckp x. tpi slagi baby okay sya rasa xdw ape mommy jgn risau sgt.

tak silap asal tak kurg byk berat tu normal. Saya bru2 ada terbaca dekat TT, doktor share baby kurg berat dri minggu kandungan sebenarnya, dia ada amaun berat la, kalo tak kurg sgt normal😊

Saya scan 31w4d berat baby 1.6kg ok je normal. Tp yg buat terkejut 32w3d selang 6 hari je kot scan2 dah 2.1kg.. Ni esok 33w5d scan lagi taktau la berat baby brpa da🤣

8mo ago

hehe sama laa kita sis 😂 cpt btul berat dia naik dh last² ni. risau plk kang besar sgt

sy scan 33 weeks berat baby 1.9kg. bila tengok apps ni punya berat baby n usia kandungan ok je. doc pun cakap ok. jgn risau sis. nanti berat baby naik tu 🤗

Saya 28 weeks berat 1.3 . 33 weeks dah 2.37 kilo sis. Semoga dipermudahkan sis. Apa yang Penting sis jaga pemakanan dan kesihatan 🤲🏻❤️

sy msa 30w, 1.3 je 🫠hrp nt next scan 34w, dh naik berat diaa.. perut pn nmpk keci walaupn skg dh 33w, org tegur pn ckp bru 5buln ke 🤐🤐

8mo ago

jnji baby sihat2 dn mmbesar dgn baik😀😀

baru lepas scan utk 32w, berat baby anggaran 1.9kg +- , doktor kata normal utk average berat baby.

31w 1.7kg tu normal la. nnti start 35w dia naik mendadak.