Scan berat baby

Ada tak pengalaman scan berat baby time preggy lain..lahir lain berat.. cth dlm scan 2.7kg lahir estimated 2.9@3kg

11 Balas

Pernah ajooo. Sy sepanjang kt kk check up scan baby semua ckp besar 3.5 lah last nk warded dr scan dia kata baby kecik je anggaran dlm 3kg Eh tuptup keluar 2.85 jeee 😝😝 Punya lah seksa tahan mkn last2 weeks tu sbb tkut baby besar sgt 😹

Itu biasa. Saya doc scan 3.6 kg baby. Terpaksa induce serah diri sbb GDM. Takuttttt baby besar sgt.. Sekali baby keluar 3.3 kg je baru. 🤭

pengalaman sy scan baby dc ckp maybe baby dlm 2.7kg.. sekali kluar 3.39kg.. Alhamdulillah.. harini baby dah 2 bulan lbih daaa..

Estimate tu anggaran jd mmg tak akan tepat. Sbb guna scanner je. Nak timbang guna penimbang tak boleh, baby dlm rahim lg 😂

ya , dh ‘ estimated ’ mmg cuma agak2 saja . sya dlm wad bukaan dh 4cm doc scan 3kg.. keluarnya 2.87kg saja.. 😄

first baby scan 2,7 tp baby lahir berat 2,01 je baby ke 2 scan 3,2 tp lahir 3,07 je so jgn prcaya 100% dgn scan

ada je.. sy sblm bersalin scan 2 kg lbih je tp bila lahir 3.36kg tudia seketoi dgn pipi sejambak 😄

Dktr pernah explain dkt sy, berat masa scan tu cuma anggaran. Selalunya akn beza lbh kurang 300-500g.

Scan before bersalin 3.4kg bila keluar 2.95kg ☺️ normal je sbb scan tu estimated je

pernah. sy dulu timbang 3.1kg, skali keluar 2.675kg. baby boy