Berat baby lahir VS berat baby masa last scan

Hi. Im 37w pregnant today (first baby/primid) and pegi untuk growth scan di KK. Estimated berat baby 2.9kg. Nak tanya pengalaman mommies, selalunya berat scan dan berat masa lahir beza banyak ke? Risau pulak sebab doctor cakap accuracy +-500g.

6 Balas

Hi, mom. Scan tolerance tu normal memang ada +- sebab kecanggihan machine scan yang digunakan. Kalau pengalaman saya, 36 weeks berat baby 2.2kg. Lahir 37 weeks, 2.4kg.

5mo ago

Alhamdulillah

berat bby scan mmg ada tolerance. mine 36w: 2.9kg, 40w estimate 3.2-3.4kg, 41w bby born: 3.37kg. conclusion: within the range

macam saya..masa scan 37 weeks 2 days berat baby 2.9kg..masa bersalin 3.43kg 37 weeks 4 days

ank sulung scan 36w 2.7kg, lahir 38w6d 2.96kg ank 2nd scan 36w 2.5kg, lahir xtau lg due 26/11

5mo ago

All the best mommy. Semoga dipermudahkan

Scan di PAC sebelum bsalin 3.98kg lahir 3.52kg pd 38w.

5mo ago

Bersalin normal ke mommy?

saya skrg 38weeks berat baby 2.9kg