berat baby semasa lahir

Siapa dkt sini . Brat bby masa scan 2.5kg tp bila lahir berat baby xsama mcm dalam scan. And msa lahir Berat bby mkin bertambah or menurun? #firstpreggy #39weeks1days

45 Balas

Scan tu anggaran sahaja. +- 500 gram. Contoh berat masa scan 2.5 kg. Boleh jadi 2 kg, dan boleh jadi 3 kg. Macam saya, doc scan 3.6kg tapi bila lahir cuma 3.2kg je.

5y ago

Ouh ok . Trima ksih

Mmg xkan sama. Sbb yg scan tu mcm estimate weight je. Either bila dah keluar lagi ringan or berat. My daughter scan 2.9kg keluar 2.7kg ☺️

Mmg x kan sma dlm scan.. Sbb scan tu anggaran shj... Blh jd bertambah n blh jadi mnurun.. Mcm sy scan 3.89kg, bila kluar 4.51kg

3y ago

Alhamdulillah normal dear..

sya dlu scan doc.ckp bby kecil je 2.5kg mstu 38w 5day.tp 38w 6day bby kuar 2.74kg.ms scan cuma anggaran berat bby je.

Masa last scan 3130g, kelua kelua 2.73kg sahajo🤭 masa ngandung perot serius nampak beso😜

Scan tu cuma anggaran je sis. Mcm sya, berat masa scan 3.2 kg. Baby kluar berat 2.9 kg..

Berat time scan tu anggaran jer mommy...biasanya x sama berat baby lpas lahir...

Last scn 3.13 pstu lhir bert nye lain 3.5kg so yg scn tu hnya anggaran jew☺️

Ya.. Masa scan 2.9-3.1.. lpas alhir berat 3.03kg.. still dalam range la jgk 😊

ygctu estimate je boleh jadi makin berat atau kurang... bergantung...