Bacaan gula

Ada tak mummy yg mcm saya?bacaan gula sblum minum air gula 3.9 dan bacaan selepas 2 jam minum air gula 3.3. Apekah????

5 Balas

Mcm situasi saya.. Bacaan gula minum air gula tersangat tingi.. Yelah lambat detect preggy.. Hantam saja apa nak makan sebb takda tanda2 preggy.. Mual takda apa semua takda.. Pening2 tu biasala.. So masuk bulan ketiga period tak kunjung tiba, so buat la pregnancy test sekali double.. Omg.. Kalut dan check scan private dah 10 weeks. Disarankan buka buku pink. Bila buka buku.. Mcm biasala interview tis and tat.. Umur 37 pregnant firstbaby.. Terus ditect darah tinggi dan manis tinggi.. Sekrang saya feel bad sangat bila tahu bnda ni berlaku. Mana lagi mulut doktor tu ckp yg bkn2.spatutnya bg sokongan moral bukan bg ayat2 condemkan perasaan.. Skrg sy perlu sokongan disamping sy on diet.. A bit stress dan bgegar juga kaki kelaparan.. Smpai menangis saya stress.. Jadi mohon kat ibu2 kat sini.. Bg saya sokongan dan apa patut saya lakukan.. 😭😭

Kes puan sama macam saya. Fasting reading: 4.6. After 2 hours minum air gula 4.3. Minum tanpa muntah. Elok je.

2y ago

Sy minum je sis. Takde petua. Cuma memang rasa pening lps tu sbb x tahan rs manis yakmat. Cuba try ke swasta. Lebih sedap. Saya kena hari tu RM60

saya sebelum 3.9, selepas 3.8... tapi ni masa first minum. Ahad ni 2nd minum risau ni

4w ago

Sis second minum mcm mne ye? Saya kena repeat minum air gula sbb sblm tinggi dari slps🥲

Doktor ckp apa klu kes mcm tu ye?

Lepas minum air gula tu ada muntah or minum air kosong tak?